Arbeta som föräldraförstärkare

Vill du ha ett ROLIGT, VÄLBETALT och GIVANDE extraarbete?
Arbeta med barn och ungdomar!

FöräldraFörstärkning söker alltid efter barnskötare och studiecoacher som har erfarenhet av barn/ungdomar i Malmö och Lund. Kanske har du arbetat som au-pair, extrajobbat på förskola, varit instruktör vid fritidsaktivitet eller scout-/kolloledare?


FöräldraFörstärkning är det största barnvaktsföretaget i Lund/Malmö. Vi startade sommaren 2007 och än idag är flera av familjerna kunder, mycket tack vare våra föräldraförstärkare. Vi är stolta över våra föräldraförstärkare och under vår medarbetarundersökning 2014 skulle 100 % rekommendera en vän att söka jobb hos oss. Läs gärna mer i vår sammanställning.


Att arbeta som barnskötare är ett roligt och meningsfullt jobb. Dina arbetsuppgifter kan till exempel vara att hämta barn från förskola/skola/fritids, följa med på fritidsaktiviteter, leka tillsammans och enklare matlagning. Dessutom hjälper du en familj att få en god vardag. Som studiecoach stödjer du barn/ungdomar i deras studier, det är viktigt att du brinner för ditt ämne och har förmågan att motivera andra.


Att vara föräldraförstärkare är ett extraarbete bredvid en annan sysselsättning, kanske är du studerande eller arbetar deltid och önskar att höja din tjänstgöringsgrad. Vanligtvis hjälper vi familjer ett par eftermiddagar i veckan, någonstans mellan 2,5–10 timmar/veckan och vanligen runt kl 15.00–19.00. Minimum för ett barnpassningsuppdrag är 2,5 timme och för läxläsning 1,5 timme.


Eftersom de flesta uppdragen hos våra familjer är löpande och långsiktiga vill vi att du ger oss en uppfattning om hur dina planer för din studie- och yrkesframtid ser ut under de närmaste två åren. Att ta hand om andras barn är ett stort förtroende som kräver ett stort ansvar. Vi ställer därför krav på social kompetens, personlig mognad och ansvarstagande.

Därför ska du jobba hos oss!

Du arbetar i samma familj/familjer
Vi matchar dig och din kommande familj för att det ska blir så bra som möjligt. Vi söker efter en familj som ska stämma in på just din profil, alltifrån att familjen ska bo nära ditt hem/skola, de ska vilja ha hjälp dagar/tider som du kan och de ska ha barn i de åldrar du känner dig erfaren med.

Förutom timmarna i ditt uppdrag finns det även chans på fler pass då vi också har flertal enstaka uppdrag.


Högst lön i branschen
För oss är det självklart att du ska ha en hög timlön och få ersättning för dina resekostnader.

Du tjänar mellan 100-140 kr/timmen. Ingångslönen är 100 kr/timmen och efter varje termin ökar din lön med 10 kr/timmen. Du kan också höja din lön snabbare genom att medverka på våra utbildningar (HLR och Barncertifiering), för varje utbildning höjs lönen med 10 kr/timmen. Efter din första termin kan du ha 130 kr/timmen.

Ingångslönen för studiecoacher är 160 kr/timmen. Efter din första termin höjs lönen till 180 kr/timmen och efter din tredje terminen höjs lönen till 200 kr/timmen.


Personalansvarig
Som föräldraförstärkare får du en personalansvarig som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Dennes uppgift är att säkerställa att du trivs och att utvecklas, vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster t ex efter din examen.


Certifiering och utbildning
Att arbeta som föräldraförstärkare innebär att ta hand om det viktigaste vi har – våra barn. Nu när du har blivit anställd hos oss vill vi medverka till din fortsatta utveckling i din yrkesroll. Ett sätt att göra detta är genom våra utbildningar, hjärt och –lungräddning samt vår egen barncertifiering.

Vi är certifierade instruktörer i HLR och du får bland annat kunskap om åtgärder när barnet satt i halsen, barnolycksfall och att känna igen allvarliga akuta sjukdomar. FöräldraFörstärknings barncertifiering får du ta del av barns olika utvecklingsfaser, kommunikation med barn och föräldrar samt ta del av företagets värdegrund.


Karriärmöjligheter
Det finns möjligheter att göra karriär inom företaget då vi ofta tillämpar internrekrytering för andra uppdrag, exempelvis utbildning, rekrytering och marknadsföring.


Medarbetarträffar
En gång i månaden bjuder vi alla våra föräldraförstärkare till vår medarbetarträff, träffarna är frivilliga och vi bjuder på mat. På träffarna går vi igenom praktiska saker, du får träffa dina medarbetare och utbyta erfarenheter och vi får en chans att tacka dig för ett bra utfört arbete. Innan träffarna hålls utbildningar.


Försäkring
Som anställd hos oss är du försäkrad både till och från arbetet samt under dina arbetspass.


Efter ditt arbete hos oss
Vi förstår att du någon gång kommer att gå vidare i din karriär och då får du ett anställningsintyg av oss. Eftersom vi finns nära er kommer vi därmed också kunna vara en muntlig referens.

Vi söker dig som:

Är minst 20 år och rökfri
Har tidigare erfarenhet av barn/ungdomar
Har en annan sysselsättning, exempelvis studier eller deltidsarbete
Kan vara tillgänglig i minst 1,5 år.
Bor i Lund eller Malmö
Pedagogiskt intresserad
Hög social kompetens, personlig mognad och ansvarstagande

Låter detta intressant?

Skicka ett mail till info@forfor.se med:
1. Ditt CV 
2. Ett personligt brev som beskriver dig, dina intressen samt dina erfarenheter av barn/ungdomar 
3. Vilka veckodagar och tider du kan arbeta 
4. Kort om dina planer för de närmaste två åren. 
5. Minst två referenser

Varmt välkommen med din ansökan!